Pulsar Krypton 2 - tarpeisiisi sopivan mallin valitseminen

Pulsar Krypton 2 - tarpeisiisi sopivan mallin valitseminen

Asiantuntijana: Stefan Orman, ruotsalainen metsästäjä ja ampumakouluttaja
 
Kun lanseerasimme Krypton 2 mallisarjan vähän aikaa sitten, se herätti heti huomiota. Ilmeisen kasvojenkohotuksen lisäksi myös sen sisäiset komponentit saivat päivityksen, mikä teki Krypton 2:sta sekä tehokkaamman että helppokäyttöisemmän. Mutta kun käytössä on kaksi mallia, jotkut ovat epävarmoja siitä, mikä on oikea. Kysytään siis henkilöltä, joka on käyttänyt laitetta pidempään aktiivisessa käytössä: Stefan Ormanilta, ruotsalaiselta metsästäjältä ja ampumakouluttajalta.
 
 
Sisäiset päivitykset
Vaikka muotoilupäivitys oli melko merkittävä, Krypton 2:sta tekevät todella tehokkaan sensorin ja optiikan ansiosta. Linssin tilalle vaihdettiin läpäisevämpi linssi, joten se pystyy nyt vangitsemaan enemmän ja heikompia lämpösignaaleja.

Vaihdoimme myös aiemmin käytetyn sensorin Lynred-lämpökuvakennoon. Se on valmistettu Euroopassa, tarjoaa paljon parempaa laatua ja mahdollistaa useiden väripalettien käytön. Niitä on yhteensä kahdeksan, ja se, mitä niistä käytät, riippuu lähinnä tarpeistasi.

Jos kuitenkin tarvitset opastusta, Stefan käyttää niitä seuraavasti: "Jos ulkona on pilkkopimeää ja haluan säästää luonnollisen yönäköni ja vähentää silmien väsymistä, käytän yksinomaan Red Monochrome -valopalettia. Jos haluat tarkimman kuvan, valitse White Hot tai Black Hot."
 
  
Parhaan tuloksen saamiseksi sinun tulisi myös ottaa huomioon herkkyysvahvistustasot. Normaali sopii parhaiten, normaaliin säähän, melko kuivaan ja kirkkaaseen säähän. Vaihda korkeammalle tasolle HIGH sumuisina aamuina tai kosteissa olosuhteissa. Ultra - taso on tarkoitettu todella huonoon säähän - sateeseen, sumuun, lumeen ja kaikkeen siltä väliltä.

Kun sää paranee, älä unohda laskea tasoa: "Pidä mielessä, että Ultra ja High ylivalottavat kennon kirkkaassa säässä tai pikemminkin korkeassa lämpökontrastissa, eikä kuvasta tule kovin yksityiskohtaista. Ajattele sitä kuin ammattilaiskameran aukon avaamista kirkkaassa valossa - kuvat ylivalottuvat. Mutta hämärässä aukon avaaminen tuo enemmän valoa ja antaa hienon kuvan", Stefan tarkentaa.
 
 
Sinulle sopiva
Nyt pääsemme tärkeimpään vaiheeseen - oikean Krypton 2:n valitsemiseen sinulle. Malleja on nimittäin kaksi: FXG50 ja FXQ35. 

Krypton 2 FXG50:ssä on 640×480 @ 12 µm (NETD <40 mK) -lämpökenno, F50/1,0-objektiivi ja 8,8 °:n näkökenttä.
Krypton 2 FXQ35:ssä on pienempi kenno, jossa on suurempi pikseliväli (384×288 pikseliä @ 17 µm), lämpöherkkyys on suurempi - NETD <25 mK. Hieman pienemmällä objektiivilla (F35/1,0) saavutetaan myös laajempi näkökenttä - 10,7 °.

Lopuksi ne eroavat toisistaan havaintoalueella - FXG50:llä on 1 kilometri enemmän, ja sen kokonaishavaintoalue on 2300m, ja FXQ35:llä on vastaavasti 1300m. Tässä Stefan muistuttaa, että "tunnistusetäisyys on se, kuinka kaukaa pikseli voi poimia lämpöä - joten et pysty tunnistamaan tuolta etäisyydeltä; voit vain poimia lämmönlähteen".
 
 
 
Näiden teknisten erojen vuoksi mallit soveltuvat parhaiten eri sovelluksiin. Stefan neuvoo valitsemaan sinulle sopivan mallin seuraavasti: "Jos aiot tehdä tuholaistorjuntaa tai vahinkojen torjuntaa villisikojen osalta ja tiedät, että ammut suurimmaksi osaksi 70 tai 80metrin etäisyydeltä, FXQ35 on mielestäni parempi työkalu tähän työhön laajemman FOV:n ansiosta.

Jos tiedät, että ammut säännöllisesti tätä etäisyyttä kauempaa, FXG50 on parempi laite, koska sen tunnistusalue on parempi ja se tunnistaa paremmin pidemmillä etäisyyksillä.
 
 
Toinen asia, jota kannattaa tarkastella, on NETD. 17 mikronin, alle 25 mK:n kenno antaa paremman kokonaiskuvan maaston pienemmistä lämpöeroista, kun taas 40 mK:n kenno ei pysty tuottamaan samanlaista lämpöerojen tunnistamista. Alle 40 mK on kuitenkin edelleen erittäin hyvä ja tekee hyvää työtä myös huonolla säällä."

Jos nyt katsot tarpeeksi tarkkaan, näet kaksi muuta Krypton 2 -mallia: XG50 ja XQ35. Ainoa ero on ylimääräinen F nimessä, joka tarkoittaa etukiinnitystä. Jos siis hankit FXG50:n tai FXQ35:n, saat yksinkertaisesti lämpökameran etukiinnityksellä.
 
 
Jos kuitenkin hankit XG50- tai XQ35-mallin, saat teknisesti ottaen lämpökuvamonokulaarin, mikä tarkoittaa, että paketista löytyy myös Pulsar 3×20 B - katselumonokulaari. Vaikka voit ostaa sen myös erikseen, Stefan suosittelee, että valitset heti täyden paketin: "Suosittelen tosissani ostamaan Kryptonin monokulaarin kanssa, koska on kätevää, että on mahdollisuus siirtyä käsikannettavasta lämpökamerasta tähtäinkiikariin kiinnitettävään lämpökuvalisäosaan."

"Jos tiedät, että kuvaat enimmäkseen 70 tai 80 metrin säteellä, FXQ35 on mielestäni parempi laajemman FOV:n ansiosta. Jos tiedät, että kuvaat tuota etäisyyttä kauempaa säännöllisesti, FXG50 on parempi laite, koska siinä on parempi tunnistus pidemmillä etäisyyksillä."
-Stefan Orman
 
Pulsar tuotesivuille: 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista