Metsästäjän vinkit lämpökameran käytölle

Metsästäjän vinkit lämpökameran käytölle

 
Olen Kari Jokinen. Pidän Nuka Trail -nimellä metsästysaiheisia sometilejä. Olen jäänyt ”eläkkeelle” Valmiusyksikkö Karhusta, eli tuttavallisemmin Karhuryhmästä.
Minulla on käytössä Pulsarin Telos LRF XP50 lämpökamera tähystimenä. Alla on muutama vinkki / huomio tähystimen käytöstä.
 
  • Käsitähystin tuo turvallisuutta metsästykseen ja se toimii päivälläkin. Varsinkin aukealla huomaat muut luonnossa liikkujat, vaikka ne olisivat paikallaan ja et välttämättä näe niitä päiväoptiikalla. Tämä on minusta tärkein lämpötähystimen ominaisuus metsästyskäytössä!
  • Opettele käyttämään kunnolla omaa laitettasi. Nappulat, valikot ja toiminnot niin että pystyt käyttämään laitetta pimeässä sujuvasti.

  • Laitetta hankkiessa kannattaa miettiä oma käyttötarkoitus, miten käytät laitetta eniten. Haluatko kovaa erottelukykyä kauemmaksi vai näppärämpää, ketterää käyttökykyä. Esim. harrastatko enemmän kyttäystä vai tarkastatko koiran haukulla mikä eläin on haukussa.
  • Sumu, kova tuuli, vesisade ja lumisade vie laitteen lämpötilaerottelua. Mitä kovempi rauta laitteessa on sisällä sen paremmin se pelaa huonommissa olosuhteissa.
  • Pulsarin pystyy yhdistämään tablettiin mikä on autossa telineessä, jolloin on helppo katsella mitä pelloilla on.
  • Kannattaa hommata tuki tähystimelle niin pystyy paremmin tunnistamaan eläimen kauemmaksi sen muodon ja liikkumisen perusteella. Itse käytän monokamerajalkaa sekä ampumatukea riippuen olenko tiedustelemassa vai metsällä.
  • Pulsareihin saa myös integroidun laser-etäisyysmittarin, jolloin sinun ei tarvitse kantaa erikseen mukana sellaista.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista